Sacou barbatesc in 2016

Tendintele in moda pentru anul 2016 prevad folosirea sacoului incepand inca cu sezonul primavara-vara, asa ca Vogue.com a strans o serie de repere ale unori prezentari dedicate acestui sezon, fotografii pe care le prezint in acest articol. Fotografiile sunt preluate din sursa citata mai sus si cuprind lucrari ale unor mari case de moda sau ale unor designeri celebri, totusi nu trebuie sa va speriati sacourile care ajung a fi produse pentru consum, vor fi mult mai modeste, in aceste prezentari de moda se prezinta idei de avangarda, sunt promovate concepte de unde se pot forma noi stiluri vestimentare care chiar pot fi purtate in orice situatie.

Julien David – considera ca in 2016 barbatii trebuie sa renunte la fierul de calcat si sa fie mai comozi. Astfel ca pentru aceasta primavara propune  un sacou barbatesc sifonat, cutat, crestat si mototolit.

sacou 2016 moda

Ca sacou arata destul de “sifonat” personal n-as purta asa ceva, dar nu ar fi de mirare sa apara un stil in acest an, ca sacourile creponate sa ia avant prin occident. Este un sacou a carui numar de nasturi este incert, ma gandesc ca regula incheierii nasturilor nu se mai respecta.

Kenzo – abordeaza un tip de sacou barbatesc relativ clasic, in trei nasturi culoare pala, material vaporos si 100% natural nici cei de la Kenzo nu merg pe vestimentatia calcata la dunga in 2016.

sacou 2016 moda kenzo

Matthew Miller –  urmeaza o linie retro pentru un sacou barbatesc cu doua randuri de nasturi, material sifonat probabil acesta este numitorul comun al lui 2016 …

sacou 2016 Matthew Miller

Yohji Yamamoto – cel mai premiat si notoriu designer de moda readuce un stil parizian vechi(sfarsitul secolui XVIII) pentru 2016. Yohji reprezinta un nume fiind considerat un maestru croitor, reusind sa devina cunoscut in croiala de avangarda. “I think that my men’s clothes look as good on women as my women’s clothing […] When I started designing, I wanted to make men’s clothes for women”

sacou 2016 japonez

Berluti – promoveaza pentru anul 2016 un sacou barbatesc simplu, dar intr-un context lejer, fiind purtat cu un tricou de corp, un cardigan si pantofi sport.

sacou 2016 Berluti

Ermenegildo Zegna – abordeaza un stil de sacou barbatesc mai ingrijit cu doua randuri de nasturi, un sacou de culoare inchisa cu 6 nasturi nefiind totusi toti functionali.

sacou 2016 Ermenegildo Zegna

Bottega Veneta – celebra casa de moda specializata cu produse de lux promoveaza un sacou masculin avand o cromatica mai nonconformista, optand pentru material lucios in dungi verticale.

sacou 2016 Bottega Veneta

Philip Lim – celebru designer american de origine chineza promoveaza un stil apropiat de cel al italienilor de la Bottega Veneta, un sacou barbatesc avand dungi verticale si culor tari.

sacou 2016 Philip Lim

Givenchy – readuce la moda si ea materialul in dungi, astfel ca pentru 2016 ei propun un sacou masculin avand aceast motiv artistic.

sacou 2016 Givenchy

Burberry – celebra casa de moda britanica, nu poate decat sa prezinte un sacou cu linii apropiate de clasicism si stilul acestui sacou barbatesc este dat de simplitate.

sacou 2016 Burberry

Saint Laurent – propune pentru 2016 un sacou barbatesc pentru ceremonii, unul mai comod, mai casual ca niciodata.

sacou 2016 Saint Laurent

Hermes – este nelipsita si promoveaza pentru primavara-vara 2016, un sacou barbatesc cu imprimeu floral avand o cromatica rece pe un fond de alb.

sacou 2016 Hermes

Dior – nu lipseste din aceasta prezentare online  si propune pentru 2016 un sacou in doi nasturi, dintr-un material clasic imprimat cu motive futuristice. Dior a fost si alegerea actorului Channing Tatum pentru ceremonia de acordare a Premiilor Globurile de Aur in 2016( red carpet).

sacou 2016 Dior

Dolce & Gabanna – sunt destul de indrazneti in 2016, deoarece abordeaza un material imprimat cu motive din natura, un sacou barbatesc intr-un singur nasture, cred ca sunt singurii care au abordat tipul de sacou cu un nasture, fiind astfel destul de indrazneti pentru a iesi din tiparul celorlati creatori de sacouri. Sa porti un sacou Dolce Gabbana inseamna sa ai un stil cultivat.

sacou 2016 Dolce & Gabanna

 

Ca si concluzie pentru anul 2016 in vestimentatia barbatesca, observand creatorii si casele de moda expozante se va purta o tinuta sifonata indiferent de elementul vestimentar, sacoul barbatesc devenind chiar un element contrastant pentru acest nou curent artistic. Pe de alta parte creatorii de moda vor opta pentru materiale cu imprimeuri chiar si pentru clasicele costume, asa ca nu va speriati aceasta este directia pentru perioada urmatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *