De ce poarta femeile sacou la serviciu?

Sacoul este un obiect vestimentar “unisex”, ei bine el poate fi purtat atat de catre sexul puternic cat si de doamne. Fireste ca el este croit diferit, arata diferit un sacou este adaptat corpului celui care-l poarta.

Femeile au anumite particularitati fizionomice de care nu se poate trece cu vederea, cand vine vorba de croierea unui sacou, astfel ca sacoul feminin este adaptat formelor doamnelor si domnisoarelor.

sacou dama designer

Si totusi de unde nevoie femeilor de a purta un sacou la serviciu.
Sacoul in vestimentatia a aparut ca o nevoie, nevoia de egalitate a femeii care-si cerea drepturile. A femeii emancipate de la sfarsitul secolului XVIII, care ravnea sa fie egala barbatului. Astfel ca el a fost adoptat rapid de femeile care-si doreau sa faca cariera, acest fapt este pastrat si astazi ca dovada a istoriei.

Sacoul de dama este purtat in anumite medii, medii care la baza au fost domenii masculine dar in care s-a infiltrat sexul frumos, care totusi pastreaza rigorile si dogmele profesionale, care tin si de vestimentatie.

Astfel putem vedea frecvent femei purtand sacou in domenii precum: financiar bancar, juridic, ingineresc, mass-media, etc.
In sacou apare o apreciere, o siguranta si incredere de la sinte inteleasa ca o lege nescrisa stiuta de toti, femeile beneficiaza si ele de aceste valori sedimentate in timp in noi toti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *