Smoking-ul sau tuxedo – sacou de gala

In aceasta seara, fiindca este trecut de 18:00 putem vorbi cum se cuvine despre tinutele de gala. De obicei aceste evenimente au loc dupa ora 18:00 si prin traditie cer o anumita conduita vestimentara. Spre exemplu in cazul barbatilor utilizarea unui sacou tip smoking.

Ce reprezinta un smoking?
Smoking este acel sacou, care este derivatul unui veston tip “frac”, la care s-a renuntat la coada de randunica. In istorie pe teritoriile Regatului Unit al Marii Britanii, fetele nobiliare foloseau aceasta tinuta la fumoar pentru a proteja hainele si compania feminina de mirosul intepator de tutun.
Smokinul a fost preluat si utilizat ca tinuta de gala in USA, tara care a lansat un nou terment pentru acest articol vestimentar tuxedo, la evenimente precum: cocktail, lansare de film, festivaluri de teatru, receptii, etc.

Ca principiu smokingul este un sacou cu rever din satin lucios sau din matase, culoarea generala este una inchisa, mai rar alb sau alte nuante cromatice.

Smokingul a ajuns celebru in urma utilizarii lui de mai toate celebritatile hoolywoodiene pe celebrele petrecere “red carpet”:

Smokinguri pe site-urile romanesti gasiti in numeroase magazine online!
Gentleman’s Corner
Boutique Mall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *