Sacou in loc de uniforma scolara

Uniforma scolara, este un subiect discutat, rasdiscutat, inchis si redeschis dar niciodata terminat, de aceea scriu acest articol.

Chiar in interiorul meu se duce o lupta pe acest subiect. Din clasa 1 am purtat acel costum de elev, cu guler si mansete albe, brodate si apretate extrem de inconfortabile. Dar uite ca n-am murit si am purtat o asfel de uniforma scolara toti cei 4 ani ai scolii primare.
Ma gandesc ca daca totusi s-ar gandi cat de cool sunt sacourile casual, cu sau fara o cravata, avand o gravura a unitatii de invatamant din care fac parte tinerii ar putea sa fie o solutie practica si acceptata de catre elevi si parintii lor. Acum apare iarasi factorul economic, fiindca nu toti parintii ar fi dispusi sa investeasca vreun ban in asa ceva, de aceea sunt de parere ca ar fi necesar ca ministerul educatiei sa aloce din 2 in doi ani o suma pentru vestimentatia scolara a fiecarui elev, stiu ca ar da bugetul este cap dar alta solutie nu vad pentru “uniformizarea” vestimentatiei tinerilor din ce in ce mai acuzat poate de dreptate ca fiind foarte vulgara, excentrica.

Desigur ideea de mai sus este destul de populista si aduce aminte de socialism, deci nu prea o sa vedem asa ceva.

sacou in licee
Totusi este in vis frumos sa vezi numai sacouri in mediile educationale, universitare cum poti vedea prin mediile academice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *